-->

İLGİNÇ HAYVAN TÜRLERİ (2)



İLGİNÇ HAYVAN TÜRLERİ 

Beyaz Kaplumbağa
Çin kültüründe önemli bir yeri olan beyaz kaplumbağalar, kreme çalan pembe renkleri ve yumuşak dokularıyla dikkat çekiyor...

Arap Tavşanı
Kanguru, tavşan, köstebek, sincap ve fareyi andıran sevimli yaratığa Arap tavşanı dense de özellikle Anadolu'da da yaşayan bir fare türüdür...

Loris
Güney Asya'nın yeşillik bölgelerinde yaşar. Son derece yavaş hareket eden hayvanlardır.


The Indian Gharial (Ganj Timsahı)
Hindistan'da Ganj nehrinde yaşar. Boylan 7 m'ye kadar ulaşabilen bir sürüngen türüdür.


Hairy Frogfish (Kurbağa Balığı)
Deniz altı çölünün başka bir üyesi olan kurbağa balığı, dilediği anda kumun içinde görünmez hale gelebilir.

Dumbo Octopus
Ahtapot türü olan Dumbo Octopus, okyanusun en derin bölgelerinde yaşar.

Engerek Balığı
Büyük ve sivri ağzıyla, uzun sivri dişleriyle ve birinci dorsal yüzgecin ışınlarıyla kolayca diğer balıklardan ayrılabilen bu balık 30 santimetre uzunluğa kadar büyüyebiliyor..

Shoebill
Doğu Afrika'da yaşayan bir kuş türü. 19. yüzyılda keşfedilen Shoebill'in kanat genişliği 7 metreyi buluyor. Shoebill saldırı esnasında oldukça hızlı ve güçlüdür.

Axolotl
Meksika'da yaşayan bir tür semenderdir ve halk tarafından yemek olarak tüketilmektedir. Axolotller'in kendilerini yenileme kabiliyetleri vardır. Vücutlarının bir parçasını kaybetseler bile kendilerini iyleştirip parçayı tekrar oluştururlar.

Uzun Burunlu Maymun
Güney Amerika'nın sulak ormanlarında rastlanan uzun burunlu maymunlar koku almaya duyarlı iri burunlarıyla dikkat çekerler.

Cüce İpek Maymunları
Doğduğunda yalnızca 15 gram olan ve Güney Amerika kıtasının en küçük maymunu olan cüce ipek maymunları, kısa boylarına rağmen 5 metre sıçrayabiliyor.

Güneş Ayısı
Güneş ayıları genellikle Güneydoğu Asya'daki yağmur ormanlarında yaşarlar. Ayı türlerinden en kısa olanıdır.

Yeti Crab
Bilimadamlarının 2005 yılında keşfettiği Yeti Crab sarı kürklü bir yapıya sahip. Güney pasifikte yaşayan bu yengeç türünün 10 adet bacağı bulunuyor.

Facebook

0 comments