Bazı Bilinmeyen Hayvan Türleri
Yüzüne göre çok büyük kulakları olan çöl tilkisi dünyanın en şirin memelilerinden biridir kuşkusuz. Kuzey Afrika'daki Sahara Çölü'nün kuzeyinde yaşayan canlının tüyleri çöl kumuyla uyum sağlayan sarı rengindedir. Koca kulakları geceleri avının sesini duyma ve ısıyı yayma konusunda çok işe yarar. Kulaklar kum üzerinde yürüyen kınkanatlı böceği ve çekirge gibi büyük böcekleri duyabilecek kadar güçlüdür.
Chlamyphorus truncatus
Bu tüylü armadillo, yalnızca 115mm uzunluğunda olan Arjantinli bir yaratık. Zamanının büyük kısmını yer altındaki yuvasında geçiren bu canlıyla karşılaşmak çok zordur. Kaçmak konusunda ustadırlar ve kendilerini çok hızlı bir şekilde toprağın içine gömerek gizlenebilirler.
Bassariscus sumichrasti ve B. astutus
Güney Amerika'da yaşayan bu canlı küçük, utangaç ve rakuna benzeyen bir yaratıktır. Uzun çizgili kuyruğu nedeniyle "kedi sincabı" ya da "halka kuyruklu kedi" olarak da bilinmektedir.
Soyu tükenme tehlikesi altına olsa da, risk şu an için ciddi değildir.
"Tüylü kirpi" olarak da bilinen bu tuhaf görünümlü canlı Asya'nın güneydoğusunda yaşamaktadır. Siyah-kahverengi tüyleri uzun, sivri burunlu beyaz yüzüyle tezat oluşturmaktadır. Yaklaşık 25cm uzunluğunda olan ay faresi, böcekçiller sıralamasında en büyük yaratıktır. Bu hayvannın diğer bir ayırt edici özelliği de yaydığı aşırı derecede yoğun kokusudur.
Galictis cuja
Çok az bilinen bir etobur hayvan olan Galictis cuja, Patagonya ve çevre Güney Amerika ülkelerinde yaşamaktadır. Yaklaşık 30cm uzunluğundaki canlı siyah-gri tüylere sahiptir. Su samuruna benzese de daha çok kakım ve sansarla karıştırılmaktadır. Peru'da bir zaman dağ gelinciği gibi evcilleştirilmiş ve çinçillaları (Amerikan tavşanı) yakalamak için kullanılmışlardır.
Tüylü Saki Maymunu (Pithecia monachus)
Amazon'da yaşayan tüylü saki maymunu zamanının hemen hemen hepsini ağaçların üzerinde geçirir. "Keşiş maymunu" olarak da bilinmesinin nedeni ise yüzünün çevresindeki tüylerdir.
Bu canlılar insanlar tarafından beslenmemektedir. Bunun nedeni ise paniklemeye çok yatkın olmaları ve en ufak bir korku duyduklarında bile şoka girip ölebilme özellikleridir.
Kalemis familyasının en büyük üyesi olan Cryptoprocta ferox 1.5m uzunluğa çıkabilir ve kökeni olduğu Madagaskar'daki en büyük etçil memelidir. Firavun faresine benzese de, kediye benzeyen özellikleri de vardır. Turuncu-kahverengi tüylü bu canlıdan dünya üzerinde 3,000 adet kalmıştır, soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır.
Durukuli (Aotus trivirgatus)
Kocaman kahverengi büyük gözleri nedeniyle "baykuş maymunu" olarak da bilinen durukuli, geceleri avlanan tek maymun türüdür. Ağaçlarda yaşyan canlılar Orta ve Güney Amerika'da bulunmaktadır. Gece maymunları çok çeşitli sesler çıkararak anlaşırlar.
Yeleli Sırtlan (Proteles cristatus)
Afrika'da yaşayan bu memeli diğer leşçil sırtlanların aksine tamamen böceklerle ve akkarıncalarla beslenir.