-->

Hayatınızı kolaylaştıracak küçük bilgiler





* Yumurta nasıl kolay soyulur:


Püf noktası: Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.





* Ekmeğin küflenmesini önlemek için:

Püf noktası:
 Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir.





* Meyveleri taze tutmanın yolu:



Püf noktası: Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır.







* Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itseniz de çekseniz de kapanmaları zorlaşır:



Püf noktası: Kapınızın çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.







* Baş ağrısı için:

Püf noktası: 
Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin (Birkaç tane).






* Buz dondururken:

Püf noktası: 
Suyu kaynatın soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür. Kaynamış suda oksijen azalır. Buda buzun mat görünmemesini sağlar








* Dişlerinizi doğal temizleyin:


Püf noktası
 : Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın. Sonra dişlerinizi fırçalayın.







* Ağız kokusu için:


Püf noktası:
 Kahve çekirdeği çiğneyin.









* Arı sivri sinek sokmalarına karşı:

Püf noktası:
 Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.







* Fermuarlar sıkışırsa:


Püf noktası: 
Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.



* Gözlük camları:


Püf noktası:
 Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.







* Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa:


Püf noktası: 
Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır. Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmenizi de öneririz…







* Çicekleriniz için:


Püf noktası: 
Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün. Çiçekleriniz pek mutlu olacak…






* Gülleriniz boyunlarını bükerse:


Püf noktası: 
İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.







* Saksı çiçekleriniz için:


Püf noktası: 
Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yokedersiniz.







* Akü başları oksitlenirse:


Püf noktası: 
Cola sürmeyi bir deneyin… Oksitlenme diye bir derdiniz kalmayacak…







* Fareleri kaçırmak için:


Püf noktası:
 Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun.







* Mangal ızgaranızı temizlemek zordur:

Püf noktası: 
Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz.







* Boya kokusunu gidermek için:

Püf noktası:
 İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun.







* Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için:

Püf noktası: Biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç ile çalkalayın… Şişeniz pırıl pırıl olur…



* Balıklı tava kokusu:

Püf noktası:
 Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. Kokudan eser kalmaz…







* Kesik limonu nasıl saklarsınız :

Püf noktası: 
Küçük bir tabağa toz şeker serpin kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.







* Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için:

Püf noktası: 
Saklanacak kabın içine su bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.






* Patates haşlarken:

Püf noktası:
 Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patatesler vitaminlerini kaybetmemiş olur. Aynı zamanda da patatesleriniz daha çabuk pişer…




* Dereotonu saklamak için:

Püf noktası: 
Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.


* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için:

Püf noktası:
 İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin.






* Domatesin kabuklarını kolay soyma:

Püf noktası:
 Domatesin kabuklarını kolay soymak için bıçağın sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletin.






* Pastaların daha gevrek olması için:

Püf noktası: 
Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.







* Mum lekesini gidermek için:

Püf noktası:
 Mum lekesi üstüne kurutma kağıdı koyup kızgın ütü ile ütüleyin. Eriyen mum yağ lekesi yapmadan kurutma kağıdına geçecektir.






* Sigara dumanını gidermek için:

Püf noktası:
 Birkaç misafiriniz varsa sigara dumanı salonunuzu dolduruverirhemen. Birkaç yere yaktığınız mumları yerleştirin. Az sonra duman tamamen yok olur.
Facebook

0 comments