-->

İLGİNÇ HAYVAN TÜRLERİ (1)


İLGİNÇ HAYVAN TÜRLERİ




Damla Balığı
Dünyanın en çirkin yaratığı olarak gösterilen damla balığının nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya. Eti yenmeyen, 25 santimetreye kadar uzayabilen üzgün görünüşlü bu yaratıklar denizlerin 900 metre derinliğinde yaşıyor. Bu yüzden insanlar bu yaratıkları pek sık göremiyor.


Cehennem Kurdu
Güney Afrika'daki altın madenlerinde bulunan yeni bir tür canlı, bilim dünyasını büyük şaşkınlığa uğrattı. Amerikalı bilimadamları, Güney Afrika’daki altın madenlerinde buldukları yeni bir tür kurtçuğun, Dünya’da en derinde yaşayan kara hayvanı olduğunu açıkladılar.




Komondor Köpeği
Özellikle geceleri çok dikkatlidir. İtaatkâr ve saygılıdır ancak, kendisine emanet edilen sürüye saldıran kurtlara ve ayılara acımasız davranır.


Hispaniolan
Sarı kafalı Küba solenodonu olarak bilinen hispaniolanlar, uzun sivri burunlu bir fareye benzerler ve Tanrekgiller sınıfındandırlar. 20 santimetreden biraz daha uzun olan bu hayvan, ısırdığı kurbanına zehir enjekte edebiliyor.


Blobfish
Avustralya ve Tazmanya'nın açıklarındaki çok derin sularda yaşayan bu balık türü, yaşadıkları derinliklere inmek pek mümkün olmadığı için insanlar tarafından daha çok yeni keşfedilebilmiş bir türdür.


Mary River Kaplumbağası
Aynı zamanda 'Pet Shop' kaplumbağası olarak da bilinen bu ilginç kaplumbağa türünün anavatanı Avustralya. Nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde de ikinci sırada yer alıyor. Bu ilginç yaratıklar suyun altında da vücudundaki kanallar sayesinde oksijen alabilme yeteneğine sahip. Avustralya'ya özgü bu kaplumbağaların kafasındaki de saç değil alg, yani yosun.


Kırbaç Kuyruklu Çöl Kertenkelesi
Bu kertenkelelerin dişi türleri üremek için erkeğe ihtiyaç duymaz. Partenogenez ile döllenmemiş yumurtadan kendi kopyalarını çıkartırlar. İşin garip kısmı yumurtalamak için başka bir dişi ile seks yaparlar. Lezbiyen seksin neticesinde de yavru dünyaya getirirler.


Kral Yengeç (Hindistan Cevizi Yengeci)
Kral Yengeç'in Boyu,Bacakları Dahil Olmak Üzere 1.5 Metreye, Ağırlığı ise 8 Kiloya Kadar Ulaşabiliyor. Yani o, Dünyanın En Büyük Yenilebilir Yengeci. Hindistan cevizini kırabilme özelliğinden dolayı bazı bölgelerde Hindistan cevizi yengeci de deniyor. Bu yengeçler maalesef yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Nesli tükenmek üzere olan bu tür hayatta kalma savaşı veriyor.





Minyatür Geyik
Son 10 yılda keşfedilen ilginç bir geyik türü olan minyatür geyikler (Muntiacus Putaoensis) sadece 60-80 santimetre boyuna kadar büyüyebiliyorlar ancak nesilleri tehlike altında...



Yıldız Burunlu Köstebek
Kuzey Amerika ve Kanada'da rastlanan bu hayvan türü tam bir toprak altı hükümdarı. Sivri tırnakları sayesinde hızlıca yol katedebilen yıldız burunlu köstebek bir avuca sığabilecek kadar küçük.


Aye Aye
Boyu 36-44 cm olan lemur türü bir maymundur. Kuyruğu 25 cm'yi bulan aye aye genellikle bambu ormanlarında yaşadığı için "yaldızlı bambu maymunu" olarak da adlandırılır.


Miğferli Kakadu
Guguksular (Cuculiformes) takımının, papağangiller familyasından, kül rengi, başı ve tepeliği kırmızı olan bir kuş türüdür. Mary River kaplumbağası gibi bu guguklu kuş türü de Avustralya'da yaşıyor. Aynı zamanda Malay yarımadası ve Sumatra'da da bu türle karşılaşmak mümkün. Meyveyle beslenen bu kuşun boyu ortalama bir metreyi buluyor.


Saiga (Bozkır Antilobu)
Orta Asya’da yaşayan Saiga'nın burnu, soluduğu havadaki toz ve kum zerrelerini süzmeye ve soğuk aylarda havayı ılıtmaya yardımcı olur.


Hagfish
Yılan balığına benzerliği ile dikkat çeken Hagfish, başka balıkların vucuduna başını sokarak yaşamını sürdürür.
Deniz Ejderhası
Dalış ekiplerinin çok seyrek olarak rastladıkları bir tür olan deniz ejderhaları, son derece zarif bir canlı olarak biliniyor...
Facebook

4 comments

Sanırım blobfish ve damla balığı aynı oluyor

Balas

Bence güzel

Balas

Zaten "blob" ingilizcede "damla" anlamına geliyor. Yani aynı :)

Balas

Dating for everyone is here: ❤❤❤ Link 1 ❤❤❤


Direct sexchat: ❤❤❤ Link 2 ❤❤❤

IP..

Balas