-->

Selfie Nedir? Selfie Hakkında Bilgi

İnternetin hayatımıza girmesinden sonra bir çok şeyde değişti tabi. Şimdi de son zamanların en popüler kelimesi olarak seçilen ve seçildikten sonra da İngilizce sözlüğüne dahil olan Selfie kelimesi hakkında kısaca bilgi vereceğiz.
Selfie, Oxford üniversitesi tarafından 2013 yılının kelimesi olarak seçilmiş ve bir kimsenin cep telefonuyla veya fotoğraf makinesiyle kendi fotoğrafını çekmesini ve sosyal medyada paylaşması anlamına gelmektedir.
Gelişen teknoloji ile birlikte artık telefonların ön tarafına bırakılan kamera sayesinde istediğimiz kadar güzel fotoğraflar çekerek diğer insanlarında görmesi için keyfinizce paylaşın.Telefonların ön kamerası sayesinde birbirinden ilginç pozlar veren kullanıcılar bu çektikleri fotoğrafları sosyal medyaya yükleyerek kendi Selfie’lerini paylaşıyorlar.
Önceleri genç kuşakta sıkça görülen Selfie hızla büyüdü ve artık 7′den 77′ye herkesin ortak çılgınlığı olmaya aday. Oscar ödül töreninde tanınmış sunucu Ellen DeGeneres’in telefonu ile çektiği Selfie’nin ardından tüm dünyada bir Selfie çılgınlığı başlamış durumda.
Facebook

0 comments