Yürüyen Merdiveni Kim Buldu?
Yürüyen merdiven basamakları sürekli dönen elektrikle çalışan bir merdivendir. Emek harcamadan yukarıya taşımaya yarar. Onca merdiveni teker teker çıkmak yerine yürüyen merdiven ile daha hızlı bir şekilde yukarı veya aşağı zemine ulaşabiliriz. Yürüyen merdiven genelikle çok katlı alışveriş merkezlerinde, otellerde, tren ve metro
istasyonlarında kullanılır.
İlk yürüyen merdiveni New York’ta 15 Mart 1892′de Jesse W.Reno yapmıştır. Yapılan yürüyen ilk

yürüyen merdiveni Coney Island’da kullandılar.
 Gerçek anlamıyla yapılan yürüyen merdivenin patentini 2 Ağustos 1892 günü, Amerikalı mucit Charles A.Wheelertarafından alınmıştır. Fakat buluşu hayata geçiremediği için bütün haklarını 1898 yılındaCharles D. Seeberger’e sattı. Küçük ilaveler ile buluş geliştirildi.


Üretim için anlaşılan Otis Elevator Co. firmasının New York’taki tesislerinde ilk kez 9 Haziran 1899 günü denenmiştir. Halk tarafından ilk deneme ise 1900 yılında Paris Fuarı’nda olmuştur. Ertesi yıl tekrar ABD’ye getirilen merdiven, Philadelphia’daki Gimbel’smağazalarına monte edildi ve 1939 yılına kadar orada hizmet verdi.
İngiltere’de ilk yürüyen merdiven ise, 4 Ekim 1911 günü Londra’nın Piccadilly Meydanı’nda, Earls Court metro istasyonunda hizmete girdi. Bu, 13 metre uzunluğunda, Seeberger türü bir yürüyen merdivendi. Üzerinde, “Basamaklara oturmayınız”, “Önce sol ayağınızla ininiz” gibi uyarı tümceleri vardı.Günümüzde bu merdivenler her alanda kullanılmaktadır.