-->

AYAKTA SU TOPLANMASI NEDİR? NASIL TEDAVİ EDİLİR?



Ayakta su toplanması, eğer tahrişe bağlıysa birkaç gün içinde kendiliğinden geçebilir. Fakat ayakta toplanan su geçmiyorsa doktora başvurmak gerekir. Ayakta su toplanması, uygun olmayan ayakkabı yada ayağın sürekli ayakkabının içinde olmasından oluşabilir. Ayakta toplanan suyun öncelikle suyu çıkartılarak daha sonra nemlendirici ayak kremiyle nemlendirerek iyileşmesi beklenebilir. Bazı su kabarcıkları sadece ayakkabıdan değil ayaktaki mantardan da oluşabilmektedir. Bunun tedavisi daha uzun sürelidir. Hem mantarı hem su kabarcıklarını tedavi edecek ilaçlar kullanmak gerekir.

Ayakta su toplayan yeri patlatmak eğer su kabarcığı küçükse patlatılmamalıdır. Ama toplanan su kabarcığı büyükse ağrıyı geçirmek için steril bir şekilde suyu dışarı çıkarmak doğrudur. Tahrişe bağlı su kabarcıkları için nemlendirici kremler, bakteriye bağlı su kabarcıkları içinse mutlaka hem ağızdan alınan antibiyotikler hem de deriye doğrudan uygulanan antibiyotikler kullanılmalıdır. Eğer su kabarcığı uzun süreli ayağınızda kalıyorsa ve geçmiyorsa bunlar bakterilere bağlıdır ve ciddi sorun teşkil edebilirler. Bu gibi durumlarda doktora başvurmak gerekir.

 Ayakların Su Toplamaması İçin

 Bedenin bütün yükünü taşıyan organ olan ayakların sağlıklı ve sorunsuz olması demek,

 insanların rahat bir şekilde ayakta durması anlamına gelmektedir. Bundan dolayı da kadın erkek fark etmez, herkesin ayakta su toplamasını önlemek için bazı şeyleri dikkatli bir şekilde yerine getirmesi gerekiyor. Bunun için öncelikle yapılması gereken şey, doğru ayakkabı seçimi. Özellikle de yaz aylarında hafif, hava alan ve ayakları rahat bir şekilde, sıkmadan kavrayabilen ayakkabıların seçilmesi gerekiyor. Ayakların çok fazla terlememesi için ince ve kısa çoraplar tercih edilmeli. Havaların çok sıcak olduğu ya da kalın çorapların giyildiği dönemlerde ise 4 saat ara ile ayakların yıkanarak çorapların yenileri ile değiştirilmesi gerekiyor. Böylece ayakta bakteri oluşumu önlenecek ve su toplama durumu da ortadan kalkmış olacaktır.
ayakta-su-toplamasi-neden-olur-50dcc611bd258Küçük su kabarcıklarının oluştuğu fark edildiği zaman yapılması gereken şeylerin başında, bu kabarcıklar geçene kadar çok fazla yürümemek geliyor. Çünkü ayakta su toplaması tam anlamıyla geçmeden yürünmeye başladığı zaman bu su toplamaları nasıra dönüşecektir. Yürünmesi gerekiyorsa kısa aralıklar ile ayaklar yıkandıktan sonra, özel olarak hazırlanmış nemlendirici kremlerin sürülmesi gerekir. Böylece su kabarcıkları sertleşmeyecek ve nasır oluşmayacaktır.
 Ayaklarının zarar görmesini engellemek isteyen insanların her banyo esnasında ayaklarını ponza taşı ile ovarak ölü derileri alması ve ayaklarına iyice masaj yapmaları gerekmektedir. Şimdilerde pek çok yerde satılan özel ayak nemlendiricilerinin banyo sonralarında ayaklara masaj yapılarak yedirilmesi sayesinde de ayaklar yalnızca pamuk gibi yumuşacık olmayacak, içerisinde bakterileri barındırmayacak, böylelikle de su toplaması sorunu da ortadan kalkmış olacaktır.



Facebook

0 comments