-->

Marko Polo Kimdir ? Marco Polo’nun Seyahatnamesi - Marco Polo Hakkında Bilgi

Marko Polo Kimdir




254 yılında Venedik’te dünyaya gelen Marco Polo yaptığı geziler ile yalnızca denizcilik tarihine değil, insanlık tarihine de damgasını vurmuş kaşiflerden biridir. 

Venedikli bir tüccarın oğlu olan Marco Polo’nun aslında Macar asıllı bir aileye sahip olduğuna dair de söylentiler bulunmaktadır.

 Babasının bir ticaret adamı olması nedeniyle tüm çocukluğu Akdeniz ve Karadeniz’de seyahat eden gemilerde geçen Polo, babasıyla birlikte birçok sahil kentine gitme fırsatı yakalamıştır. 

Babası ile amcası Papa 9. Gregorius tarafından Kubilay Han’a mektup iletmekle görevlendirildiğinde henüz 17 yaşında olan Marco Polo, amcası ve babasıyla birlikte mektubu iletmek üzere Pekin’e gitti.


Marco Polo’nun kaşif yanı babası ve amcası ile çıktığı bu yolculukta gelişmiştir.

Marco Polo’nun Seyahatnamesi
İtalyanca adı “Il Milione” olan seyahatname Marco Polo’nun Yolculukları adını taşır. Pekçok ülkede yayımlanmıştır.
Marco Polo’nun getirdiği coğrafi bilgiler ışığında Katalan Atlası oluşturulmuştur.
Polo, seyahatnamesinde gördüğü yerlerin coğrafi, idari ve ekonomik özelliklerini anlatmıştır. Seyahatnamesinde anlatılar o dönem inanılması güç gelse de sonrasında doğruluğu anlaşılmıştır.
Seyahatname ile Avrupalılar daha önce hiçbir bilgileri olmayan Doğu ve Asya kültür hakkında önemli ipuçları elde etmişlerdir.
15. yüzyılda yapılan büyük keşifler ve deniz yolculuklarında kullanılan kömür, barut, pusula ve matbaada ilk kez Marco Polo tarafından Avrupalılara anlatılmıştı.
Facebook

0 comments