-->

TEMBEL HAYVAN (MİSKİN)HAKKINDA BİLGİ



TEMBEL HAYVAN
Orta ve Güney Afrika'da yaşayan bu hayvan dünyanın en sıkıcı ve tembel hayvanı olarak bilinir.İki parmaklı ve Üç parmaklı Altı türü bulunmaktadır.
Tembel hayvanlar keskin pençeleri sayesinde dalların üzerinde asılı olarak yaşarlar.Hayvansal ve bitkisel olarak beslenirler.Cecropi yapraklarını çok severler ayrıca yaprak,tomurcuk,böcek ve küçük canlıların leşlerini yerler.Ağaç değiştirmek yada idrar ve dışkılarını yapmak için haftada bir kez yere inerler.tembel hayvanlar dakikada en fazla yarım metre hareket ederler.Bu hayvanlar ,günde 15 ila 18 saati  uyuyarak geçirirler.
Tembel hayvanlar orta büyüklükte olan memelilerdir.Kulakları ufak ve belirsizdir.Bacak ve kolları zayıf uzundur.Burunları küçük gözleri ise büyüktür.Kısa ve kalın bir kuyruğa sahiptirler.Kimi zaman bu özellikleri değişiklik gösterebilir.
Sürekli ters asıldıkları için tüyleri ters yöne uzar.İç organlarının yerleri de diğer memelilerden farklıdır.
Gebelikleri 6 ay kadar sürer.Genelde doğum için güvenli bir yer olarak palmiye ağaçlarını seçerler .Doğumdan sonra yavrular 1,5 aylık bir süre annelerine asılı  olarak yaşarlar.Yaşam süreleri 40 yılı bulabilen bu hayvanların yetişkinleri 50 ila 60 cm arasındadır.
Facebook

0 comments