-->

OĞUZHAN UĞUR KİMDİR ?

OĞUZHAN UĞUR KİMDİR ?

Oyuncu ve müzisyen olan Oğuzhan Uğur 1984 Ankara doğumludur.

                                             

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümünü mezunu olan Oğuzhan UĞUR,üniversite döneminde belgesel, kısa film ve sergi çalışmaları yapmıştır. 
Bu çalışmaları sayesinde  Mustafa Şevki Doğan ve Yönetmen Osman Sınav’ın asistanlığını yapmış ve ardından Osman Sınav'la çalışmaya başlamıştır.
Hayranları konuşmalarında genellikle herkesin gönlünü kazanan  Leyla ile Mecnun filminin etkisinde kalmasının nedenini Osman Sınav'la çalışmasına bağlanmaktadır.




Üniversite döneminden beridir kısa filmler olmak üzere bir çok projede yönetmenlik yapan Oğuzhan UĞUR yönetmenlik sevdasına bir yenisini eklemiş ve 2011'de vizyona giren "Ağır Abi" filminin yönetmenlik ve senaristlik yapmıştır.

Diğer film projeleri ise  2015 yılında Pişt ve 2016 yılında ise Bizans Oyunları'dır.


2012 yılında ise müzik dalındaki projesi olan Çok Şükür isimli albümünü çıkarmış ve müzik piyasasındaki ilk adımlarını atmıştır.
Müzikte albüm dışında single çalışmalarda yapmıştır.
Bunlar :  Terbiyesizim,Bal Prensesim,Birinci Vazife, Panpa , İstemiyorum, Sağ Salim, Dengi Dengine feat. Ege Çubukçu, Biyolojik Unsur, Mağlubiyet, Madım Mı? ve Kıskanç.

Özellikle Terbiyesizim single çalışmasıyla daha müzik piyasasında ismini duyurmuştur.
Bunlarla da kalmayıp 2014 yılında  ünlü pop şarkıcısı Murat DALKILIÇ'ın "Leyla" şarkısının klip yönetmenliğini yapmıştır.Sonrasında ise beraber düet yapma kararı alıp 2016 yılında "Mağlubiyet" şarkısını çıkarmışlardır.


                                  

Şimdilerde ise ününe ün katan ve eskiden de yaptığı iş olup bu işte ilerleyen Youtube kanalı video yayınlarıyla halkın sevgisini kazanmıştır.
İlk kanalı Şeberme adı verdiği absurd komedi videoları çektiği kanalıdır.
Oğuzhan UĞUR bu kanalda pek fazla kitleye sahip olmasa da günümüzde geldiği noktanın temellerinden birini bu kanal oluşturmaktadır diyebiliriz.
Günümüzde ise asıl ün kazanmasına etki eden ve trendlerin zirvesinde yer almasını sağlayan kanallar olan BaBaLa Tv ve Onedio üzerinden videolar yayınlayarak seyircileriyle buluşmaktadır.
Facebook

0 comments