-->

ADNAN OKTAR OPERASYONUNDAKİ İDDALAR

Çocuklara tacizden askeri casusluğa kadar 31 suçlama yöneltilen "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar ile 172 müridinin gözaltına alındığı operasyonun ardından dehşete düşüren detaylar ortaya çıkmaya başladı

Polis, 2 yıl süren takipten sonra dün "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar ile 234 müridine yönelik 4 ilde şafak operasyonu düzenlendi. Şüphelilerden 170 kişi gözaltına alındı. Oktar da polisin bastığı Çengelköy'de ki 100 odalı villasından kaçtığı Sarıyer'de yakalandı.
Çengelköy'de ki villaya baskın sırasında polise direnen Oktar'ın korumaları basına yansıyan bilgilere göre, polise doğru silahla ateş etti. İki kişinin tabancalarında ki şarjörleri boşattıktan sonra gözaltına alındıkları belirtildi. Bu villada 22 şüpheli yakalandı.

Operasyonda Oktar'ın yardımcısı Dr. Oktar Babuna da gözaltına alındı.
 İddialara göre, Oktar’ın erkek grubu tarafından kandırılıp bulunan kızlar "Turnike sistemi" diye adlandırılan bölümde seks kölesi yapılıyor. Kedicikler dışında, bacılar, kız kardeşler, erkekler ve adliye görevlileri gibi çeşitli görevlendirmeler bulunuyor.
Soruşturma 2 yıl önce MASAK’ın ortaya koyduğu bir raporla başladı. İddialara göre Oktar’ın İsrail'den yasa dışı bir para akışı yaptığı tespit edildi. Mali Şube’nin takibi ile başlanan soruşturma genişletildi. İncelendikçe, Oktar ve grubunun, kara para aklamanın dışında, "cinsel saldırı, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı" gibi birçok olay polis tarafından tespit edildi. Aylarca süren fiziksel takiple, Oktar grubunun yapılanması hakkında ilginç iddialara ulaşıldı.
Turnike Sistemi :
İddialara göre, Oktar’ın yapılanma grubunda kedicikler dışında, erkekler, bacılar, kız kardeşler, adliye görevlileri gibi benzer görev dağılımları bulunuyor. Bunların arasında en ilginç iddia, erkekler tarafından kandırılan ve kız kardeşler olarak bahsedilen kızların "Turnike Sistemi"nde seks kölesi edilmeleri. İddialara göre, evlenmek vaadiyle kandırılan kızlar, "kız kardeşler" grubuna sokuluyor. Ancak genç kızın evlenmesi için, önce diğer mürid erkeklerle ilişkiye girmesi sağlanıyor. Sırayla birçok erkekle ilişkiye giren kızlar seks kölesi haline getirilmesine "turnike sistemi" denildiği iddia ediliyor.
İnfak İddası:
 Oktar suç örgütünün, kara para akladığı belirtilirken, bir farklı iddia daha araştırılıyor. İddialara göre, Adnan Oktar, müridlerinden veya kendisini destekleyen işadamların da "infak" (nafaka vererek bir kimsenin geçimini sağlama) adı altında para alarak vakıf veya derneklerine para aktırdığı belirtiliyor. Polis tüm bu para yardımı akışını da incelemeye aldı.
TERÖR SORUŞTURMASI:


ADNAN OKTAR KİDİR?

K
2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğan Adnan Oktar, babasını küçük yaşta kaybetti.
İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu İstanbul Cebeci’de, liseyi de yine İstanbul Kurtuluş’ta okuyan Oktar, lise öğreniminden sonra 1979 yılında İstanbul’da ki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı.
Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı görüşleriyle biliniyor. Oktar, “kedicikler” olarak bilinen kadınlarla sık sık gündeme geliyor.
Facebook

0 comments