-->

LORENZO BARTOLİNİ HAKKINDA BİLGİ



Lorenzo Bartolini (Savignano di Prato, 7 Ocak 1777 - Floransa, 20 Ocak 1850), on dokuzuncu yüzyılın tamamının, doğal referans noktanın olağanüstü gerçekliğine yeni bir dikkatin çekilmesini borçlu olan kişidir. Önce Paris'te, sonra da Carrara'da aktif olarak çalışarak Floransa'da yer aldı ve uzun yıllar boyunca çalışmasının zamanın önde gelen rakamları için şart olduğu bir yerdi. Fervent Bonapartist, daha sonra ulusal bağımsızlık hareketleriyle dikkat çekti, her zaman her türlü akademik titizliğe karşı serbest ruhunu empoze etti.


                                                        Lorenzo Bartoli'nin Peri Kızı
                                                             Heykeli Louvre Müzesi
Lorenzo Bartolini'nin heykel üretimi, geniş anıtsal gruplardan dekoratif sanata kadar geniş ve çeşitlidir. Bir portreci olarak çok takdir gördü, siyaseti, müzik ve edebiyat alanındaki en önemli şahsiyetlerden (Franz Liszt, Gioacchino Rossini, M.me de Staël, Lord Byron), gerçeği ince psikolojik incelikle incelemeyi başarabilen komisyon aldı.

Bir zamanlar on dördüncü yüzyıl San Matteo Hastanesi'nin kadın koğuşu olan ve şimdi Floransa'daki Accademia Galerisi sergisinin bir parçası olan geniş alanda kurulan Lorenzo Bartolini'nin alçı modeli, çok sayıda alçı modelini gösteriyor. Özgün modeller olan, mermerlerin tamamlandığı esasına dayanan heykeller, gerçekte eserin kendisinden, oyuncu imzasının bitmiş eserlerden daha canlı ve imzalı kaldığı heykellerdir.


Facebook

0 comments