-->

EN ÇOK BILİNEN KOPLO TEORİLERİ


Dünyanın en çok bilinen komplo teorileri

Hitler ölmedi



Tarihin en kanlı diktatörlerinden birisi olan Hitler’in ölmediğine inanan çokça isim var. Savaşın sonuna doğru Antarktika’ya kaçtığı, orada Nazi üssüne yerleştiği yönünde komplo teorileri var


 

Dünya düzdür


Çokça inanılan başka bir komple teorisi ise Dünya’nın düz olduğu teorisi. Hatta sosyal medyada sayfaları, büyük takipçi kitleleri var. NASA ve diğer uzay çalışmalarını yapan kuruluşların bize yalan söylediğini iddia ediyorlar.

Ay’a gidilmedi



ABD ile SSCB arasındaki uzay yarışı sırasında ABD, Ay’a ilk insanı göndermesi sonrası öne geçmişti. Ancak birçok kişi bunun gerçek olmadığını düşünüyor. Hollywood stüdyolarında çekildiğini öne süre birçok insan var.

Pearl Harbour Saldırısı biliniyordu


ABD’nin II. Dünya Savaşı’na girmesine sebep olan Pearl Harbour Baskını komple teorilerine göre biliniyordu. ABD kamuoyunu ikna etmek için böyle bir saldırının yapılmasına göz yumuldu. 

AIDS laboratuvarda üretildi



Yıllardır çaresi bulunamayan hastalıklardan birisi olan AIDS'in de Komplo teorisi sevenlerce laboratuvar da üretilip yayıldığı savunuluyor.

UFO’lar 51. Bölge’de




Komplo teorisyenlerinin en sevdiği iddialardan birisi de UFO teorileridir. 51. Bölge’de dünyaya düşen UFO’ların olduğuna inanan çokça insan bulunmaktadır.

Diana’yı MI6 öldürdü



Yaşadığı kaza sonrası ölen Prenses Diana’yı İngiliz gizli servisi MI6’in öldürdüğünü düşünen insan sayısı bir hayli fazla. Kazaya sebep olanların magazin muhabiri değil MI6 ajanı olduğu yönünde söylentiler yıllar geçmesine ramen hala devam ediyor.


Facebook

0 comments