-->

Ölümcül 5 Bitki








Bazı bitkilerin içinde ki toksin miktarı insanları öldürecek kadar yüksektir. Hatta çok daha zehirlileri bile vardır. Doğa o kadar farklı bir mizansen yaratmış ki zehirli olan bitkiler çok gösterişli ve güzel olanlardır. Ne yazık ki bu ölümcül bitkilerin hedefinde hep çocuklar var. İşte dünyanın en ölümcül 5 bitkisi ;



Hinyağı bitkisi ; Doğu Afrika ve Hindistan’da yetişen bu bitki dekoratif olarak kullanılır. Renkli ve şık görünümü ile göz alıcıdır. İçinde bulunan zehirli madde risin tohumlarında bol miktarda bulunur. tek bir tohum yutulduğunda bir insanı 1 günde öldüren bu bitki karın ağrısı ishal ve kusma ile başlayan bir dönemece sokar. Hiç bir tedavisi yoktur ve zehirlenme başlayınca 
durdurulamaz  .                                                                       



Güzelavrat otu ; Meyvesinin tatlı ve çekici olması nedeni ile özellikle çocukların çok ilgisini çeker. Yaklaşık 10 meyvesi veya 1 yaprağı kesin ölüm nedenidir. Sayıklama ve halüsinasyon ile başlar  ağız kuruması baş ağrısı titreme ve nefes darlığına kadar devam eder. Çok ölümcüldür. 16. yüzyılda pek çok kadın bu bitkiyi kozmetikler içinde kullanmıştır. Kim bilir belki de o dönemde ölümlerin başlıca nedeni de bu bitkidir.



Abrus ; Ağaç ve çiçeklerin yanında yetişen bir tür sarmaşıktır. Her yerde yetişebilir. Bitki içinde ki zehir çok kuvvetlidir. 3 mikrogramı bir insanı rahatlıkla öldürebilir. Boncuk olarak Endonezya da kullanılan bu bitkiyi delerken kullanılan matkaba dokunanlar bile hayatını kaybetmektedir.



Kurtboğan ; Miğfer otu olarak da bilinir. Kuzey kısımlarda dağlarda yetişir. Yüksek miktarda içerdiği özel zehir avlanan kişilerin oklarının ucuna sürülürmüş. Tüketildiğinde midede kramp ve yanmalar ile 2-5 saat içinde ölüm gerçekleşir. 20 ml. bir yetişkini öldürmeye yeterlidir.



Su baldıranı ; Kuzey kısımlarda yetişen bir bitkidir. Şemsiye şeklinde küçük beyaz çiçekleri vardır. Kuzey Amerika’nın en zehirli bitkisi olarak bilinir. Titreme nefes alamama mide bulantısı ve kusma nöbetleri ile başlar ve solunum durması ile 1 saat içinde öldürür.
Facebook

0 comments