-->

Kürkü İçin Katledilen Hayvanlar - Kürk Yapımı

Dünyada her yıl 50 milyondan fazla hayvan kürk yapımı için katlediliyor. Sadece Kanada ‘da bu yıl kürkleri için öldürülen fok sayısı 338200.Dış pazarlarda bir adet fok kürkü 105 dolara alıcı bulmakta. Hayvanlar(özellikle yavru foklar) kürkleri zarar görmesin diye kafalarına vurularak,canlı canlı ,göz ve yanaklarından kancalara takılarak öldürülüyorlar.(Sitemizi ziyaret edebilecek çocukları düşünerek , kürk için yapılan bu katliamların kanlı fotoğraf ve video çekimlerini sitemizde yayınlamıyoruz.) Amerika’nın en büyük kürk pazarını elinde tutan Renton’daki mink kürk oranı %33’tür.Geçtiğimiz yıl sadece Utah’da tanesi 1500 dolardan alıcı bulan 1500 vaşak katledildi.

Gönderilen Fotoğraf

Dünyada kürk üretiminin %85 i Çin’nin elindedir. Bu kürklerin %30’u yaban hayattan avlanma ve tuzak kurma yolu ile, gerisi çiftlik üretiminden elde edilmektedir. 2005 yılında kürk endüstrisi 12.7 MİLYAR dolar hacme ulaştı. The Humane Society’ nin verdiği rakamlara göre Çin’de yılda yaklaşık 2 .000 000 kedi-köpek; elbise, çanta, oyuncak, şapka, şal gibi üretilen malların süslemelerinde kullanılan kürkleri için öldürülmektedir. Kedi ve köpeklerin kürkleri etiketlerde ‘’asya kurdu, tavşan, tilki kürkü ‘’ adını almaktadır. Dünyada yaklaşık 500 milyon insan bu kürklerle süslenmiş ürünleri talep edip, satın almaktadır. Amerika 2002 yılında kedi-köpek kürkü ticaretini yasakladı. Hayvan derneklerinin lobi çalışmaları, aktivist ünlülerin imza kampanyaları (Stella Mc Cartney,Heathe Mills,250 000 imza topladı) ve Avrupa Birliği Parlamento üyesi Struan Stevenson’ un 8 yıl süren zorlu mücadelesi sonucunda kedi-köpek kürklerinin AB ülkelerinde de ticareti yasaklandı. (25/12/2008). Ne var ki, etiketlerde yapılan sahtekarlıklar sayesinde Çin ‘deki kedi-köpek katliamı devam etmektedir. Sokaklardan toplanan zavallı sahipsiz hayvanlar kürkleri daha dayanıklı olsun diye inanılmaz soğuk odalarda aç susuz günlerce bekletilip, canlı canlı derileri yüzülmektedir. Derisi yüzülürken gözlerini açıp kapatan , derisi yüzüldükten sonra 10-15 dakika can çekişip ölen köpeklerin tüyler ürperten video çekimlerini ‘’kürke hayır’’ sitelerinin arşivlerinde bulabilirsiniz.

Bulgaristan’ın Sofya şehrinde köpek derisinden palto imal eden kaçak bir fabrikada köpeklere uygulanan zalim ve ilkel itlaf yöntemleri, Alman Bİld gazetesinin ve Alman ARD televizyonun gizli kamera çekimleri ve sonrasındaki röportajları sayesinde dünyaya tüm çıplaklığı ile seyrettirilmiştir. Tanesi 190 euro ‘dan satılan bir tek palto için 14 köpek acımasızca öldürülmektedir. Etiketlerinde daha önce de bahsettiğimiz gibi,köpekle ilgili hiçbir ibare yer almamaktadır.

Gönderilen Fotoğraf


Dünyada kürk satışının en fazla olduğu gün 14 Şubat Sevgililer Günü’dür. Bu sebepten 14 Şubat tüm dünyada KÜRK KARŞITI EYLEM GÜNÜ ilan edilmiştir. Her yıl yaklaşık 50 ülkede 70 kentte Çin konsoloslukları ve sefaretleri önünde protesto gösterileri düzenlenmektedir. ’’KÜRKE HAYIR!’’ diyen hayvan severler bu yıl Türkiye’de de Çin konsolusluklarının önünde protesto gösterileri düzenlemişlerdir.

Gönderilen Fotoğraf

BİR KÜRK PALTO İÇİN…..

25-45 koyun-kuzu

20-30 evcil kedi

12-15 yabani kedi

15-20 köpek

30-300 fare

10-30 tilki

60-400 sincap

20-30 kanguru

30-40 tavşan

3-30 kurt

10-30 susamuru

8-15 vaşak

60-70 kokarca

30-40 opossum

6-10 fok

6-8 puma

30-80 vizon

ÖLDÜRÜLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ ?????


Katliama Çıplak Protesto

Hayvanların öldürülüp derilerinden kürk yapılmasına karşı hayvanseverler tepkilerini soyunarak gösterdi. 'Çıplak protesto', İspanya'nın Barselona kentinde bir katedralin önünde düzenlendi. Bugüne kadarki en büyük çıplak eylem. ..



ASTRAGAN KÜRK NASIL İMAL EDİLİR, BİLİYOR MUSUNUZ ???

Gönderilen Fotoğraf Gönderilen Fotoğraf


Astragan kürkü, Karagül koyunlarının yeni doğmuş yavrularının derilerinin yüzülmesiyle elde edilir. Karagül koyunu yavrularının tüyleri doğdukları anda kıvırcık ve buklelidir. Doğumdan birkaç gün sonra, annenin de yavruyu yalamasıyla bu tüyler düzleşmeye başlar. Astragan kürkünün kıvırcık olması daha makbul olduğundan, bu bebek kuzular doğumdan hemen sonra, neredeyse süt emmeden öldürülüp, derileri yüzülür. Amerika’da bir astragan kürkün fiyatı 12 000 dolara kadar çıkabiliyor. Sadece Türkiye’de yılda 4 000 000 karagül kuzusu astragan kürkü elde etmek için öldürülüyor.

Gönderilen Fotoğraf Gönderilen Fotoğraf

Tabii, kürk üreticileri bununla da yetinmiyor; en iyi astraganın anne rahmindeki doğmamış bebek kuzulardan elde edileceğini keşfediyor... Bunun üzerine, doğumu yaklaşan gebe Karagül koyunlarını canlı canlı keserek, karnından fetus bebekleri çıkarıp, bu minik hayvanların derilerini yüzüyorlar. BROADTAİL denilen bu 1. Sınıf astragan kürkler Amerika’da 25 000 dolara alıcı buluyor.

    Facebook

    0 comments