-->

Çok Sağlıklı 20 Besinler - Vucudumuz İçin Sağlıklı Besinlerin İçeriği Nelerdir ?

MANDALİNA: Bir küçük boy
Portakaldan daha fazla antioksidan özelliği vardır. Hastalık riskini azaltır, kiloyu dengelemeye yardımcı olur.Klinik çalışmalar mandalinanın, Tip-2 diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını göstermiştir.

REZENE: Bir soğan
Bir çeşit vitamin kokteylidir. Antioksidandır. C vitamini, faydalı lifler ihtiva eder.Bitkisel gıdaların eşsiz bir karışımıdır. Hayvanlar üzerinde yağılan deneyler iltihapları azalttığını ve kronik hastalıklara karşı etkili olduğunu ortaya koymuştur.



AVOKADO: Bir adet
Neredeyse 20 farklı vitamin ve mineral barındırır. Üstelik bu vitaminlerin çoğu vücut tarafından hemen absorbe edilir. Örneğin avokado doymuş yağ yerine geçerek kilo vermeden bile kalp hastalığı riskini azaltabilir.


DOMATES: Bir orta boy
Besleyici bir enerji deposudur. Kansere karşı en etkili silahlara sahiptir. Yüksek antioksidan özelliği ile hücrelerdeki DNA'yı korumaya yardım eder. Kanserojen maddelere karşı koyan enzimleri de güçlendirir.


KARNIBAHAR: Bir kap doğranmış çiğ karnıbahar
Kanserle mücadelede müthiş destek sağlar. Vüdumuzun doğal toksinlerden arınma sürecine yardımcı olur. Hücreler üzerinde serbest radikallerin neden olduğu stresi azaltır.



Yani daha basit anlatımla rahatlatıcı bir etkisi vardır. Çok ilginç bir bulgu ise şudur: Zerdeçalla birlikte alındığında prostat kanserini önlemde ve mücadeledeçok ciddi katkıları vardır.


ŞEKER PANCARI: Bir kap pişmiş şeker pancarı
Çok iyi bir antioksidan kaynağıdır ve tansiyonu ve düşük dansiteli kolesterolü düşürmede yardımcıdır.


GREYFURT: Bir büyük boy
Düşük kalorilidir, besin değeri çok yüksektir. Diyete yardımcı olur, cildi temizler, sindirimi dengeler, enerji verir, kanser riskine karşı faydalıdır.



MUZ: Bir orta boy
Kalbi koruyan potasyum için kusursuz bir kaynaktır.


ISPANAK: Bir kap çiğ ıspanak
Müthiş bir folik asit kaynağıdır. Yani gebelikte bebeğin gelişimini destekleyen vitaminlere sahiptir.


Yüksek miktarda A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum ihtiva eder. Tiroid fonksiyonunu destekler ve antioksidandır.

SARIMSAK: Bir diş
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kalbi korur ve etkili bir antiviraldir (yani virüslere karşı etkilidir)




PAZI YAPRAĞI: Bir kap ÇİĞ pazı yaprağı
Sebzelerin Voltranı desek abartmış mı oluruz? A, C, E ve hatta K vitamini deposudur.



Magnezyum, potasyum, lif, kalsiyum, bol miktarda B vitamini, çinko ve selenyum barındırır. Fakat belki gözünüzden kaçmış olabilecek bir ayrıntıya dikkat. Pazı dolması yerken bu vitaminlerin canına okuyormuşuz. Çünkü pazının çiğ yenmesi öneriliyor.


AHUDUDU: Bir kap
Sağlıklı hücrelerin ölümüne karşı koyar, kalp sağlığına destek olur, obeziteye karşı etkilidir


NAR: Bir kap nar tanesi
C vitamini ve potasyum açısından diğer tüm meyveleri döver desek yalan olmaz. Ayrıca diğer meyvelere göre daha az kalori taşır. Her gün yenen nar kanser riskini azaltır.



LAHANA: Bir kap çiğ lahana
Koyu yeşil lifli lahana, Doğa Ana'nın güneş gözlükleri gibidir. İçindeki vitaminler retinadaki pigmentlere nüfuz ederek güneşin yıkıcı ışınlarını emer.Ayrıca içindeki besin değeri kanser riskini azaltmada yardımcıdır. Kemikleri güçlendirir, doğal bir toksin arındırıcıdır.

KİVİ: Bir adet
Portakaldan bile daha fazla C vitamini sağlar, E vitamini kaynağıdır ve antioksidan koruma sağlar. Ayrıca potasyum, magnezyum ve çinko açısından da zengindir.


MANTAR: Bir kap çiğ mantar
Buyrun bakalım. Önerilenin aksine bizim pişirip veya haşlayıp yediğimiz bir şey daha. Kanserle mücadelede etkili bir antioksidan olan mantar...

 

vücudun toksinlerden arınmasını doğal yollarla sağlayan riboflavin vitaminini barındırır. Ayrıca hayvansal hiçbir besin tüketmeyenlerin de vazgeçilmez D vitamini kaynağıdır.


PATLICAN: Bir kap pişmiş
Kalp hastalıklarına karşı eşsiz bir silahtır. Hastalıklara yakalanma riskini azaltır.




BROKOLİ FİLİZLERİ: Yarım kap
Cildimiz, akciğerlerimiz, böbreklerimiz ve karaciğerlerimiz durmaksızın vücudumuzu zehirli toksinlerden arındırır.Fakat onlara bir destek fena olmazdı değil mi? Hastalıklarla hücre bazında savaşa yardımcı olur ve kansere karşı eşsiz bir koruma sağlar.





Fakat onlara bir destek fena olmazdı değil mi? Hastalıklarla hücre bazında savaşa yardımcı olur ve kansere karşı eşsiz bir koruma sağlar.

TATLI PATATES: Bir orta boy pişmiş tatlı patates
Normal beyaz patatesten biraz daha fazla doğal şeker taşır. Bir büyük boy tatlı patates günlük A vitamini ihtiyacından daha fazlasını barındırır.Görme yeteneğini geliştirir ve üreme sağlığını güçlendirir. Ayrıca B vitamini, yararlı lifler, potasyum açısından da zengindir. Metabolizmayı ve bağışıklığı destekleyen antioksidanları da taşır.




Facebook

0 comments