-->

Şahıs Şirketleri Özellikleri Nelerdir ? Kollektif Şirket Tanımı - Komandit Şirket Tanımı

Şahıs Şirketleri Özellikleri


  Birbirine güvenen, birbirlerini yakından tanıyan kişiler; bir ticari işletme kurmaya karar verdiklerinde , genellikle şahıs şirketi kurarlar. Böyle bir şirket, ayrı bir tüzel kişiliğe sahip olmakla beraber, gücünü ve ticari itibarını, kurucusu olan kişilerden sağlar.
  Şirketin sermayesi yanında, kurucuların kişisel servetleri ve itibarları üçüncü kişiler nezdinde büyük önem taşır. Özellikle ortakların şirket alacaklarına karşı sorumluluklarının sınırsız ve zincirleme oluşu, bu önemi daha da  artırır. Şahıs şirketleri kollektif ve komandit olmak üzere iki sınıfa ayrılır.

Kollektif Şirket:

 Kollektif şirket ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla, gerçek kişiler arasında kurulan ve ortaklarından hiçbirinin sorumluluğu şirket alacaklarına karşı sınırlandırılmamış olan şirkettir.

Komandit Şirketler:

 Ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla kurulan, şirket alacaklarına karşı ortaklarından bir veya ortakların sorumluluğu sınırlandırılmamış ve diğer ortak veya ortakların sorumluluğu belirli bir sermaye ile sınırlandırılmış olan şirket komandit şirkettir.
Facebook

0 comments