-->

CENNET KUŞLARI HAKKINDA BİLGİ



Cennet kuşu, Avustralya ve Yeni Gine dolaylarındaki adalarda yaşayan, tüylerinin gözalıcılığı ile ünlü bir kuştur. Boyu, kuyruğu ile beraber bir metreye yaklaşır. Gagaları yandan basık, ayaklarında kuvvetli pençeleri vardır. En yüksek ağaçlara konar ve yuva yaparlar. Güneş ışığında süs tüyleri altın ve zümrüt gibi parıldayarak seyredenleri hayran bırakır. Serçe ile karga iriliğinde olmalarına rağmen, uzun renkli tüyleri onları daha büyük gösterir. Genellikle erkekler daha zarif ve renklidir. Cennet kuşu, her çeşit yiyecekleri yer. Sesi sert ve çirkindir

.
 
Cennet kuşunun çok değerli olması bakımından tarih boyunca imparatorlara, krallara hediye edilmiştir. Bugün de Londra ve Paris gibi yerlerde çok yüksek fiyatlarla halen satılmaktadırlar.

Cennet kuşları, eşleşme dönemlerinde erkek cennetkuşları tüylerini kabartarak dişilere gösteriler yapar. Dişi, ağaç dallarına yapılan çömlek şeklindeki yuvaya kahverengi çizgili iki yumurta yumurtlar.



Cennet kuşu türleri şunlardır:

Prens Stefan cennet kuşu, Kral cennet kuşu, Büyük cennet kuşu, Büyükcennet kuşu, Mavi cennet kuşu, Kızıl cennet kuşu, İhtişamlı cennet kuşu, Sakson cennet kuşu, Süslü cennet kuşu, Küçük cennet kuşu ve Telli cennet kuşu.
Facebook

0 comments