-->

YILAN TAPINAĞI HAKKINDA BİLGİ


Malezya'da bulunan 'Yılan Tapınağı' en tehlikeli yılan türlerini barındırıyor.  Penang adasında bulunan tapınak Malezya'nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında.Budist rahip Chor Soo Kong’a adanan Yilan Tapinaği’nin dünyada benzeri yok. Yılanlar objelerinin altinda ve tapinağin başka bölümlerinde sessizce dolaşıyorlar.

Penang’daki Azure Bulutu Tapınağı, daha çok Snake Tapınağı olarak bilinir ve ünlü şifacı ve kutsal bir adam olan Budist papaz Chor Soo Kong’a onurlandırmak için kurulmuştur. Zehri bozan otlaktan uzak durmak yerine barınak ve güvenlik önerecekti. Tapınak inşa edildiğinde, efsaneye göre, yılanlar orada sanki papaz kendilerini korumak için kendini orada görmeye başlamıştı.
Tapınaktaki yılanlar, pis bir ısırık verebilen ölümcül çukurlar kullanıyorlardı. Tapınaktaki tabelalar ziyaretçileri, zehirli sürüngenlere dokunmamaları konusunda uyarıyor. Yılanları sakinleştirmek için büyük mangal tapınağın önünde tütsü yakar. Dumanın yılanları yatıştırmaya yetmediği ve işaretleri ziyaretçileri uyarmak için yeterli olmadığı hallerde bugün tapınak yılanlarının yenilendiği söyleniyor.
Facebook

0 comments