-->

SİNEK KUŞU HAKKINDA BİLGİ

SİNEK KUŞU(KOLİBRİ)







Sinek kuşu, Kolibri familyasından en küçük kuşlar arasındadır.Havada asılı kalabilen ve en hızlı kanat çırpma yeteneğine sahiptirler.Kanatlarını saniyede 15 ile 80 defa çırparlar bu hızdan dolayı kanatları vızıltıya benzer ses çıkarırlar.



Adlarını bu çıkardıkları sesten alırlar.Geriye ve baş aşağı da olmak üzere her yöne uçabilirler.Çiçek tohumları ve nektarlarıyla beslenirler.Çiçek nektarını içebilmeleri için ona uygun gagaları vardır. 300'e yakın türde sinek kuşu vardır.Arı kuşları da bu türün içinde yer alır.Erkek Sinek Kuşları çiftleşme öncesi dişiye kur yapmak için gökyüzünden dalış yaparlar.Bu kuşlar beş bin km. yol alabilirler.En yüksek metobolizmaya sahiptirler bu yüzden kendi ağırlıklarından fazla nektar yemelidirler.



En küçük yumurtaya sahiptirler.Yuvalarını örümcek ipeği ile yaparlar bu nedenle yuva yavrular büyüdükçe genişler.Dişiler kuluçkaya yatar ve yavruların beslenmesinden sorumludurlar.Uçmayı şiirsel bir sanat haline getirmiş pırıl pırıl renk ve gösterişli tüylere sahip küçük bir kuştur.
Facebook

0 comments