-->

SpaceX Uzay Teknolojisi Ve Yeni Projesi Starlink

SpaceX Uzay Çağının Adımları



2002'de Elon Musk'ın kurduğu SpaceX şirketi roket tasarımı, üretimi ve fırlatması üzerine çalışmalar sürdürüyor.
Bu bilgiler bir yana bu koşullara sahip bir firmanın neler yapabileceğini düşünmek bile hayal gücümüze derinden işliyor.
Bu firmanın kurulma amacı tam da hayal gücümüze hitap ediyor.
Elon Musk 'ın SpaceX'i kurmasının amacı Mars'ın kolonileştirilmesi olunca hayal gücümüzün pekte yanılmadığını görüyoruz.
Aynı zamanda SpaceX uzay taşımacılığı yaparak bu anlamda ilk özel şirket haline gelmiştir. 

ABD VE NASA İLE İŞBİRLİĞİ

SpaceX,NASA ve ABD  ile uzay personelinin yörünge dışına taşınması ve ticari uydu yerleştirilmesi gibi anlaşmalar yapmıştır.NASA ve ABD'nin desteğini de arkasına alan SpaceX, şimdiye kadar 3 farklı modelde uzay aracı üretmiştir.Bunlar: FALCON 9 , FALCON HEAVY VE DRAGON 'dur.
Falcon 9 ve Falcon Heavy : SpaceX tarafından tasarlanmış uydu ya da uzay araçlarını yörüngeye yollamak için Kalifornia'da üretilmiş fırlatma sistemi.
SpaceX'in diğer amaçlarından birisi ise maliyeti düşürmek olduğu için her araç birden fazla kullanılacak şekilde tasarlanıyor böylece maliyet düşürülüyor.
Bu fırlatma sistemde kullanılan geri dönüşü beklenen Falcon 9 ve Falcon Heavy geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılan Tesla arabasının roketleri olarak denendi ve Falcon 9 geri dönmeyi başardı lakin Falcon Heavy bu denemede başarısız oldu.




İNTERNET UYDULARI FIRLATMA HAZIRLIĞI



Projenin İsmi : Starlink
Uyduların İsmi :Microsat-2a ve Microsat-2b

Projenin amacı roketlerin amacıyla aynı düşük maliyette hızlı internet.
İlk görevinde başarıyla dönen Falcon 9'un yeni görevi Starlink uydusunu uzaya çıkarmak.
İkinci görevini yerine getirdiğini kanıtlar ise SpaceX amacına yaklaştığını kanıtlayacak ama başarısız olursa biraz daha zamana ihtiyacı olacak.
Sonucu ne olursa olsun SpaceX Falcon 9'a güveniyor.



Facebook

0 comments