-->

EVAN RACHEL WOOD HAKKINDA BİLGİ


7 Eylül 1987 doğumlu Amerikalı aktris ve şarkıcı olan Evan Rachel Wood bir çok sinema eleştirmenine göre kendi kuşağının en iyi aktrisleri arasında gösteriliyor. Oyunculuk kariyerine ise henüz çocuk denebilecek bir yaşta başlayan Evan Rachel Wood, doksanlı yılların sonlarına doğru American Gothic ve Once and Again gibi dizilerde rol almaya başlamıştır. 2002 yılında Little Secret adlı filmde canlandırdığı Emily Lindstrom karakteri ile çıkış yakalamayı başaran oyuncu, ilk yetişkin rolünü ise Thirteen filmindeki Tracy Louise Freeland rolü ile oynamıştır. Bu filmdeki performansı kariyerinin dönüm noktalarından biri olmuştur çünkü Evan Rachel Wood bu filmdeki performansı ile Altın Küre ödüllerinde ‘en iyi kadın oyuncu’ kategorisinde aday olmayı başarmıştır.

7 Eylül 1987 yılında Kuzey Carolina’da doğan Evan Rachel Wood sinema ve tiyatro konusunda oldukça deneyimli bir ailenin çocuğuydu. Babası Ira David Wood bir şarkıcı, oyuncu, tiyatro yönetmeni ve oyun yazarıdır. Annesi Sara Lynn Moore ise şarkıcı, oyuncu ve oyuncu eğitmeniydi. Halası Carol Winstead Wood ise set tasarımcısı olarak Hollywood setlerinde görev alıyordu. Oyunculuk kariyerinde ailesinin çok olumlu artılarını alarak kariyerini yapan Evan Rachel Wood aslında ilk sahne deneyimini yaşadığında çok daha küçüktü. Kendisinin de doğum yılı olan 1987 tarihinde, Theatre in the Park grubuyla birlikte babalarının, dünyaca isim yapmış bir müzikal olan A Christmas Carol’ın komedi uyarlamasında rol aldı. Bu tecrübesi sırasında henüz bir kaç aylıktı. Henüz çocuk denebilecek yaşlarda çocuk oyuncu olarak bir kaç dizide rol aldıktan sonra, kariyerine genç veya ergen kız rollerinde dizilerde oynayarak devam etti. Bu yıllarda sahne ve rol deneyiminin yanı sıra bir çok ünlü oyuncuyla da tanışma ve beraber çalışma fırsatı yakaladı.


Evan Rachel Wood

Evan Rachel Wood 2006 yılında Running with Scissors filminde canlandırdığı Natalie Finch karakteri ile Cannes Film Festival’de dikkatleri üzerine çekmiş, olumlu eleştiriler almış ve bir de ödül almayı başarmıştır. 2016 yılında ise HBO televizyonunun pahalı dizileri arasında yer alan Westworld adlı bilim kurgu dizisinde ana karakterlerden biri olan Dolores Abernathy karakterini canlandırmıştır. Ayrıca bu dizide Anthony Hopkins  gibi üst düzey bir oyuncu ile beraber rol aldığını unutmamak gerekir. Westworld ise Michael Crichton tarafından 1973 yılında yazılan bir romandan uyarlanmıştır. Aktris bu filmde yapay zekalardan biri olan Dolores karakterine hayat vermektedir.
Facebook

0 comments